Prosvetljenje

Za čoveka ne postoji nijedan veći životni cilj od prosvetljenja. Sa njim se ne može meriti nikakvo bogatstvo, nikakva vlast, nikakvo znanje. Prosvetljenje može postići svaki čovek, ali će to lakše ostvariti osoba čije je Svetleće telo visoko razvijeno. Tri osnovna zahteva za realizaciju ovog cilja su: posvećenje nekoj humanoj ideji, postizanje savršenog funkcionisanja nervnog sistema i dostizanje vrhunskih paranormalnih moći. Kada se to dostigne, aura tih osoba postaje savršeno čista. Čovek ne mora biti svestan ovog cilja da bi se prosvetlio: mnogi mislioci raznih vrsta, naučnici, pisci, umetnici, religiozni mislioci i drugi prosvetlili su se a da nizu i znali da tako nešto postoji. Oni su svojim pozitivnim mislima i delima tokom svog života doveli svoju auru u čisto stanje, što predstavlja uslov za prosvetljenje.

    Prosvetljene osobe doživljavaju vrlo značajne promene:

  • u fizičkom smislu dolazi do vitalizacije celog organizma, one se podmlađuju, aktiviraju, fizičke mogućnosti rastu, sve hronične bolesti se povlače, neumorni su, san im traje 2-3 sata;
  • u psihičkom pogledu dolazi do smirenog i blaženog stanja jer mnogi nerealni strahovi i brige nestaju zbog mogućnosti predviđanja pojava, čime je svako iznenađenje isključeno;
  • u pogledu paranormalnih moći promene su svakao najveće. Prosvetljeni jasno vide prošlost i budućnost, vide uzrok i vrstu bolestii i znaju način njenog uklanjanja energijama. Javlja se čitanje misli, viđenja na daljinu, pomeranje predmeta, levitacija, razumevanje prirode svih energija. Izvor njihove velike mudrosti i znanja predstavlja mogućnost njihovih neprekidnih kontakata sa zrelim Svetlećim telima, spiritualnim bićima i samim Jedinstvenim poljem, odnosno Stvaraocem.
  • U pogledu normalnih mogućnosti, ne postoje stvari koje oni ne shvataju, počev od savršenog poznavanja funkcionisanja ljudskog organizma, ljudske psihe, rešavanja ekonomskih problema, proizvodnje hrane, pa do pozitivnog uticaja na mase, jačanja tolerancije među ljudima i državama i obezbeđenje mira u svetu.

Zadatak prosvetljene osobe je da maksimalno iskoristi novostečene mogućnosti i pomogne razvoju ljudske civilizacije, čiji je krajnji cilj da što veći broj ljudi krene putem Stvaraoca. Samo tada će se nade Stvaraoca i trud koji su u razvoj te osobe uložila spiritualna bića, kao i njen trud, uroditi plodom.
Ukupno je u ljudskoj istoriji nastalo oko 7 000 prosvetljenih osoba čija su Svetleca tela sazrela i nalaze se na Mestima moći. Posle biološke smrti prosvetljene osobe, po dva zrela svetleća tela odlaze na Mesta moći, tako da ih ukupno ima oko 14 000 raspoređenih na oko 90 mesta moći.
Postoje dva tipa prosvetljenih osoba, pasivni koji čine oko 90% i aktivni sa oko 10%. Razlika između ovih tipova je pre svega u načinu kako su do prosvetljenja došli, a kao posledica toga u doživljaju prosvetljenja, zadacima koje dobijaju i, što je najvažnije nivou razvoja posle prosvetljenja. Nivo duhovnog razvoja prosvetljenih se meri stepenima prosvetljenja kojih ima ukupno 33. Svi prosvetljeni počinju sa prvim stepenom, i najveći broj njih ostaje na prvom stepenu do kraja života. Osobe koje pripadaju  pasivnom tipu prosvetljenja mogu dostići maksimalno 10. stepen. Aktivno prosvetljeni mogu da se razviju do 15. stepena, a posebna grupa najrazvijenih među njima, koji se zovu paraprosvetljeni, mogu stići do 33. stepena.

Iz knjige “Kultura energetskog načina življenja i ekologija svesti”, Ljubiša Stojanović.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial