Kazivanja avatara Meher Babe - preneseno Čili Mesaroš, u meditaciji

03.10.2019.

„Kosmos, kakav danas poznajemo, ni iz daleka ne liči na onaj na samom početku stvaranja kada su se lutajuće energije, iz kojih su nastale prve tvorevine, počele se privlačiti i približavati jedna drugoj iz tad potpuno nepoznatih razloga, kosmosa još nije bilo, pa čak ni zamisli o njegovom stvaranju. Proces nastanka istog je toliko dug, da ne postoje merne jedinice, ljudima poznate, kojima bi se te cifre mogle iskazati. Pa opet, kako je vreme, koje u kosmosu realno ne postoji, ali za koje se ljudi, svojom ograničenom svešću vezuju, odmicalo, tako su te energije, već udružene, počele jačati, bogatiti svoje sadržaje, postajale sve inteligentnije, snažnije, moćnije, sveobuhvatnije.

Tokom beskonačno dugog vremena postojanja tih energetskih struktura, koje ne liče ni na jednu od danas poznatih, krenule su prve ideje o stvaranju, kreiranju, kako bi se neizmerna inteligencija, moć, znanje, iskustvo na neki način se pretočilo u dela, dobila neku vrstu forme, oblika, neku vrstu novog sadržaja. Taj se proces nastavljao tokom čitavog veka kosmosa, traje i danas i trajaće sve do momenta dok sve što je Stvaralac zamislio da stvori, da iskreira, da obelodani, ne bude funkcionisalo u savršenom skladu sa Njegovom voljom. Momenat kada se kosmos bude u potpunosti uskladio, zajedno sa svim stvorenim elementima, kada sve što postoji, sve što je eonima stvarano, bude zavibriralo na apsolutno usklađen način, tada će sve ponovo da se vrati u stanje u kojem je i bilo pre samog početka kreacije, u stanje beskonačnosti. Do tog momenta će doći u svakom deliću kosmosa istovremeno, rastakajući čitav univerzum u trenu na osnovne elemente od kojih je i nastao. To je beskonačno dugo vreme za koje je neophodno da se odradi sve što je za taj period Stvaralac predvideo, čijem budnom oku ne može da promakne nijedan tren bilo kog dešavanja, u bilo kom delu kosmosa.

Sav smisao postojanja je dakle razvoj do momenta savršenog funkcionisanja, vraćanja i stapanja svega stvorenoga sa Stvoriteljem, radi iskustava i doživljaja samoga Sebe kroz proces nastanka, stvaranja, sjedinjenja i nestanka, obogaćen tim iskustvom svekolikog postojanja i moći.“

Avatar Meher Baba
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial